Mmmm..... cookies...

Skadedyr

Hvis du har mistanke om, at der er insekter i boligen, fx kakerlakker, klannere, hvepse mv., skal varmemesteren kontaktes med henblik på bekæmpelse. Du kan finde kontaktoplysninger til din varmemester nederst på denne side.

Ved mildere angreb eller for at forebygge, at du får problemer med skadedyr, kan du følge nogle af disse råd fra Greenpeace: 

Myrer 
Find ud af, hvor myrerne kommer ind i dit hjem, pres en citron ud over området og efterlad skallen dér. Myrer trækker sig også af sig selv tilbage langs streger af talkumpulver, kalk, kulstøv eller cayennepeber. 

Kakerlakker 
Udfyld alle revner i fodpaneler, hylder, skabe og rundt om rør, håndvaske og badekar. For at lave en fælde kan du smøre lidt fedtstof på indersiden af en flaskehals og fylde lidt flad øl eller rå kartoffel i den. 

Bananfluer 
Hæld lidt øl i en krukke med stor åbning. Fastgør en plasticpose hen over åbningen med en elastik. Prik små huller i posen. Fluerne vil kravle ind gennem hullerne og ikke være i stand til at finde ud igen. Skift øllet om nødvendigt. 

Fluer 
Solbeskinnede vinduer er oftest fluernes indgang til hjemmet, så luk vinduerne før solen rammer dem. Benyt almindeligt, klistret fluepapir til at opfange de uvelkomne, flyvende gæster. Du kan også lave dit eget fluepapir med honning og gult papir. 

Møl 
Hold ømfindtligt tøj rent, tørt og gennemluftet – møl er tiltrukket af din krops sekreter i dit tøj. For at fange møl kan du blande 1 del sirup med 2 dele eddike og placere det i en margarinebakke. Rens den regelmæssigt. 

Skadedyr i potteplanter 
Bland 2 eller 3 meget stærke peberfrugter, 1/2 løg og 1 fed hvidløg i noget vand, kog det, lad det stå i to dage og filtrér det. Anvendt som sprøjtemiddel er denne væske god for både udendørs og indendørs planter og kan desuden nedfryses til senere brug. 

Prøv også at sprøjte med 2 spsk. flydende sæbe eller 5 gram tør sæbe fortyndet med ¼ liter vand. Husk at sprøjte med frisk vand i nogle dage derefter (evt. med bruseren).

Sølvfisk 
Fælder til sølvfisk kan laves med en blanding af 1 del sirup og 2 dele eddike. Placér det ved revner og huller, der hvor skadedyrene lever. Sølvfisk kan desuden udryddes ved at behandle sidepaneler, bordben og revner i skabe med en blanding af boraks og sukker eller honning.

Edderkopper 
Under ideelle forhold bør du ikke dræbe edderkopper, da de holder skadedyr nede.